Vinterprosjekt - motorbytteDa var den nye motoren inne og vinterprosjektet nærmer seg slutten. Etter lang tid på pallen, fikk jeg hjelp av ST! og Wille som har gjort dette før. For å være ærlig var jeg lite lysten på å ta i tu med byttinga på egen hånd. Dette av den enkle erfaring at man da må lære av alle feil man gjør for første gang. Og mang en gang har det glødet i garasjen når ting ikke gikk så lett som jeg trodde på forhånd eller slik det var beskrevet i manualen (fikses på 15 min ha-ha)...


ST! og Wille dukke opp en lørdag formiddag og jeg hadde lettet sykkelen for alle deler inklusive eksosanlegget, samt drenering av olje og kjøleveske. Dermed var det bare å sette igang med å demontere alt rundt ramma, slik at forgassere, vboost og inntak kunne løsnes og tas bort. Med jekk gikk turen til selve motoren. Den gamle motoren gikk lett ut. Det var derimot mye vanskeligere å få entret den nye motoren inn og justert den i posisjon med bolthullene. Etter litt jokking frem og tilbake spratt den plutselig på plass. Hele prosessen tok en 7-8 timer til info (avplukking og remontering av smådeler, eksos etc. ikke inkludert)

Deretter var det bare å montere på innsug og gassere, samt parre inn drivakselen. Resten av delene fikk komme etter hvert. Etter at det vesenlige var montert, var vi klare til å starte og gleden var selvfølgelig stor da motoren fyret og gikk knirkefritt. Et lite skår i gleden var selvfølgelig at motoren ikke holdt tett ved en prøvetur her forleden. Olje begynte å piple ut både her og der rundt motordekslene, antagelig fordi pakningene sannsynlig har tørket inn over lengre tid uten bruk og/eller at motoren har vært inspisert uten å skifte pakninger. Nå er imidlertid komplett pakningsett bestilt med håp om en snarlig lekkasjefri vår. Da kan jeg kjøre i vei og begynne å hilse på Steinar Redmax uten å være sjenert lenger :-) Stor takk til ST! og Wille for super duper hjelp - uten Knoll og Tott ville jeg ikke ha klart det!

Her kan du se bildene av gutt i aksjon
... God vår alle sammen! Mvh Åge - webmaster