Ladeproblemer


Et tilbakevendende problem som diskuteres er mangel på lading og problemer med å starte på grunn av lite størm på batteriet. Under finner du en enkel sammanfattet sjekkliste på hva du kan se etter dersom du har ladeproblemer. Det vil nok kunne være andre årsaker enn det jeg nevner, men de er i allefall de vanligste. En regel som alltid er smart å følge er denne: begynn å sjekke de enkleste delene som er billigst å bytte, eller som du kan gjøre noe med selv først.


Sjekk batteriet for kapasitet og at dette ikke er ødlagt ved lagring eller av dårlig lading over lengre tid.
Sjekk alle ledninger som går fra batteriet til spenningsfordeler for slitasje irr og eller feil.
Sjekk alle ledninger fra spenningsfordeler til generator/stator for feil
Sjekk alle jordingspunkter og at disse ikke er irret eller har dårlig kontakt
Måle spenningregulator for riktige nivåer
Måle generator om den produserer nok strøm
Sjekk også ledninger frem til starteren onm disse har feil eller er irret og forårsaker lfor lite strøm til start

Riktige nivåer for batteri, spenningsfordeler og generator finner du i servicemanualen og Biltema har billige multimetere.

Hvis flere av disse delene er slitt og/eller har dårlig kontakt kan de sammen forårsake dårlig lading, uten at noen av dellene er helt ødelagt.

Hvis du finner feil i systemet og trenger å erstatte deller finnes disse å få kjøpt med større kapasitet på lading og strøm en fabrikkversjonene som for eksempel: Heavy duty starter kabler, heavy duty jordkabel sett (her er to sett jeg har montert som funker meget bra), batterier med større kapasitet, bedre spenningsfordeler med kjøleribber (kom først i 94 på Vmax), heavy duty generator, etc etc. Her er det bare å søke på eBay i USA eller i UK eller i DE for eksempel..... God lading i sommer!!!